söndag , 19 september 2021
Hem » AFRIKA » Klassisk safari i Tanzania med Tarangire
  • Ändlösa slätter

  • Kom djuren nära under safarin

  • Möt ursprungsbefolkningen i en Masai by

  • Möt stora djur och ...

  • ... möt små djur

Klassisk safari i Tanzania med Tarangire

Besök mänsklighetens vagga vid Olduvai gorge, slättlandskapet i Serengeti, beundra baobabträden i Tarangirie. Vill ni kan ett besök hos Masaikrigarna ordnas.

 

Dag 1
Sverige – Arusha
Idag är det dags att lämna Skandinavien och bege sig mot Tanzania och Arusha.


Dag 2
Arusha
Idag ankommer vi till Arusha och åker till hotellet och tar det lugnt resten av dagen.
Tanzania är ett av de klassiska och mest populära resmålen för safariresor. Landet är beläget strax söder om ekvatorn i östra Afrika, ytan är ungefär dubbelt så stor som Sveriges.
Boende i Arusha

Dag 3
Arusha – Lake Manyara
Efter frukost lämnar vi Arusha för den första safarietappen. På väg mot Lake Manyara nationalpark åker vi längs Ardaislätten och vägen klättrar sedan upp för den västra bergsväggen vid Great Rift Valley. Safarin börjar så snart vi nått Lake Manyara och lunchen idag äts som picknick ute i parken. Nationalparken är till stor del skogsbevuxen, Manyarasjön är en mineralsjö, en utmärkt plats för flamingos. I parken finns det cirka 380 fågelarter, däribland pelikaner, skarvar och storkar. Här finns det gott om babianer och även den tätaste populationen av elefanter i Afrika. Parken är känd för sina trädklättrande lejon men lejonen kan vara svåra att upptäcka i trädens grönska. Bufflar, flodhästar, giraffer och zebror finns också i parken.
Frukost, lunch och middag
Boende i Karatu

Dag 4
Lake Manyara – Serengeti
Idag åker vi till slättlandskapet i Serengeti för dagens safaritur. Serengeti är Tanzanias äldsta och populäraste nationalpark och är känd för sin årliga migration. Den stora migrationen sker i en stor cirkel mellan Serengeti i Tanzania och Masai Mara i Kenya. Mer än en miljon gnuer och ett par hundratusen zebror deltar i vandringen efter vatten och det bästa betet.
Serengeti har fått sitt namn efter ”Siringet” som betyder ändlös platt på Masai. Parken är 14.763 kvadratkilometer och består av stora grässlätter i söder, lite längre norrut övergår slätten i Akaciesavann och därefter blir det kulligare och tätare skog i norr. Här finns gott om djur året om och vi har chansen att se de flesta av Tanzanias djur.
Frukost, lunch och middag
Boende i Serengeti

Dag 5
Serengeti
Vi fortsätter att spana efter de vackra vilda djuren under hela dagen under en safari i Serengeti.
Frukost, lunch och middag
Boende i Serengeti

Dag 6
Serengeti – Ngorongoro
Nu är det dags att lämna Serengeti och på väg mot Ngorongoro spanar vi vidare efter djur. På vägen görs ett besök vid Olduvai gorge som ofta benämns ”mänsklighetens vagga”. Det är en 50 km lång ravin där man hittat några av de tidigaste fynden av mänskligt liv.
Frukost, lunch och middag
Boende i Ngorongoro

Dag 7
Ngorongorokratern
Efter frukost åker vi 670 meter ner till kraterns botten för en heldagstur då vi utforskar den 256 km2 stora kratern.
En gång i tiden fanns det en vulkan här som eroderat och störtat samman till en krater som är 20 kilometer vid och 670 meter djup. På den platta och öppna bottnen finns ett rikt djurliv. Bland de 20 000 däggdjur som man uppskattar lever här finns bland annat gnuer, zebror, bufflar, elefanter, flodhästar och gaseller.
Här är enda stället i Tanzania där vi har chansen att se svart noshörning. Kratern är ett av världens mest rovdjurstäta områden, med rovdjur som lejon, geparder, hyena och med en del tur får vi kanske även se en leopard i ett träd. Här kan även alla djuren i ”Big Five” ses.
Frukost, lunch och middag
Boende i Karatu

Dag 8
Tarangire
Frukost på lodgen och avfärd mot Tarangire nationalpark där ni hinner ett längre gamedrive på eftermiddagen för att se på parkens djur och fåglar.
Tarangire brukar kallas elefanternas och baobabträdens park. Det är en park med många ansikten och består av inte mindre än nio vegetationsområden, med allt från savann till våtmarker och akacieskog. Områdena kring floden är utmärkta för att se djur.
Tarangire är som bäst mellan augusti och november, då det går att se enorma mängder djur. Under övriga tider är parken inte lika djursäker. För den fågelintresserade är parken utmärkt att besöka, då de många naturtyperna lockar till sig ett brett utbud av fågelarter. Under regnsäsong blir många av vägarna i närheten av floden översvämmade, men ur fågelskådningssynpunkt är det ofta den absolut bästa tiden för ett besök.
Frukost, lunch och middag
Boende i Tarangire

Dag 9
Idag fortsätter vi utforskandet i Tarangire.
Frukost, lunch och middag
Boende i Tarangire
Dag 10
Tarangire
Idag beger oss tillbaka till Arusha för antigen hemresa eller sol och bad på Zanzibar.
Frukost

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider

Priset varierar beroende på vilka boende/lodgealternativ ni väljer både under safarin och på Zanzibar. Under fliken Zanzibar och Boende Safari hittar ni vilka boendealternativ det finns att välja mellan. Kontakta oss så tar vi fram ett förslag till er.

Avresa: Dagligen
Länder: Tanzania

Boende under safarin

Arusha

Arusha Tourist Inn
Hotellet är beläget i Arusha längs Sokoine Road och det är nära till centrum. På Arusha Tourist Inn hittar du en 24-timmars reception, en bar och en snackbar. Hotellet har en restaurang och erbjuder gratis parkering. Gratis WiFi finns också. Andra faciliteter som erbjuds är en gemensam lounge och en biljettservice . Varje rum har en TV, satellitkanaler och kabelkanaler.
https://arushatouristinnhotel.com/

Mc-Elly´s Hotel
Mc-Ellys Hotel erbjuder ett bekvämt läge för dig som vill se dig om i Arusha. Hotellet erbjuder en restaurang som serverar frukost, lunch och middag. Rummen är bekväma med stora ljudisolerade fönster, satellit-TV och gratis Wi-Fi.
https://www.mcellyshotel.com/

Impala Hotel
På hotellet finns hela 3 barer och 4 restauranger som förser de 177 hotellrummen med god mat.
Det finns även en pool och möjlighet att hyra cyklar. På rummet finns Wi-Fi, minibar, TV och säkerhetsbox.
https://www.impalahotel.com/

Lake Manyara/  Ngorongoro

Bouganvillea Lodge
Bouganvillea är en personlig lodge med hög standard som ligger i Karatu, cirka 5 timmars åktid från Arusha, nära nationalparken Lake Manyara. Lodgen är ett lämpligt stopp innan man åker in i Ngorogoro reservatet på väg till Serengeti Nationalpark.
Boendet sker i bungalows belägna i en trädgård, och restaurang och trivselrum finns i separat byggnad. Vid middagen serveras man en fyra rätters meny och serveringspersonalen är känd för sin omtanke om gästerna.
Det finns en pool intill restaurangbyggnaden.
www.bougainvillealodge.net

Serengeti

Pepes Ikoma Safari Camp
Pepe som förestår denna lilla lodge är en populär värd, som gör det familjärt och trivsamt för gästerna Man får stor omtänksamhet från personalen samt ett naturnära boende.. Ikoma Safari Camp skall inte förväxlas med Ikoma Tented Camp som istället är en tältlodge. Ikoma Safari Camp har bungalows med egen toalett och dusch och separat restaurangbyggnad.
Man bor nära naturen med egen altan. Lodgen har ett strategiskt läge mitt i parken nära de vilda djuren.
https://www.ikomasafaricamp.com/index.html

Serengeti Wildlife Lodge
Wildlife lodgerna har en hög kvalitet i sina byggnader, och speciellt restaurang och trivselrum är vackert utformade med den afrikanska kulturen närvarande. Byggnaderna där hotellrummen ligger är delvis sammanbyggda med restaurangbyggnaden, och från rummen har man utsikt över Serengetislätten.
Maten serveras i form av buffé, med många olika kött- och fiskrätter att välja mellan.
Lodgen är stor, med många gäster, men trivsam. Den ligger mitt i Serengeti Nationalpark omgiven av en mindre naturträdgård.
https://www.hotelsandlodges-tanzania.com/properties/en/seronera_index.php

Ngorongoro

Ngorongoro Wildlife Lodge
Lodgen är belägen precis vid kraterkanten med en vidunderlig utsikt över kratern från lodgens altan, trivselrum och restaurang.

Även denna Wildlife lodge har hög kvalitet, men det är utsikten som är i fokus och ständigt närvarande var man rör sig i byggnaden. Alla rum vetter mot kratern så även från hotellrummet kan man njuta av utsikten. Rum och restaurang ligger i samma byggnad.
Maten serveras i form av buffé, med många olika kött- och fiskrätter att välja mellan.
https://www.hotelsandlodges-tanzania.com/properties/en/ngorongoro_index.php

Ngorongoro Sopa Lodge
Lodgen ligger i Ngorongoro, bara 18 km från Ngorongoro naturskyddsområde. Här erbjuds en trädgård, en utomhuspool och gratis privat parkering.
Alla boenden har en sittgrupp. Ngorongoro Sopa Lodge har gratis WiFi. Sängkläder ingår också.
Ngorongoro Sopa Lodge har också en grillplats och en bar som serverar en mängd olika drycker.
https://www.sopalodges.com/ngorongoro-sopa-lodge/overview

Crater Forest Tented Camp
Crater Forest är en tältcamp belägen nära Ngorongorkratern vid en kaffeplantage. Man bor i en enkel ”bungalows” med tältduksväggar, och som yttertak finns ett stråtak. I tältet finns sängar, egen toalett och dusch samt veranda. Det finns en separat restaurangbyggnad och trivselfaktorn är hög även i denna lodge.
I Ngorongoro reservatet finns inga större vilda djur, utan dessa finns nere i kratern. Här kommer man närmre naturen och fågellivet.
https://moivaro.com/lodges/tanzania/crater-forest-tented-camp/

Zanzibar

Paradisön Zanzibar ligger ca 35 km från Tanzanias fastland och är känt för sina långa vita stränder och turkosblåa hav. Vattnet runt ön bjuder på ett rikt djurliv med mängder av färgglada fiskar, perfekt för en dyk- eller snorklingstur.

Ni kan välja mellan hotell i olika prisklasser på Zanzibar och bestämmer själv hur länge ni vill vara där.

Läs mer om Zanzibar genom att klicka här!

Lake Manyara

Resor till Tanzania

Serengeti

Resa till Tanzania
safari tanzania

Ngorongoro

Tarangirie

Resor till Tanzania