söndag , 19 september 2021
Hem » AFRIKA » 4 dagar Tsavo-Amboseli
  • Tusentals rosa flamingos samlas vid Lake Nakuro

  • Randigt mys på savannen

  • Vid ett av våra besök på en av skolorna i Masai Mara

  • Lejoninna lapar sol och betraktar oss på avstånd

4 dagar Tsavo-Amboseli

Med ett besök i båda delarna av Kenyas största nationalpark Tsavo i kombination med Amboseli vid foten av Afrikas högsta berg Kilimanjaro får du en safari med mycket rik variation av landskapscenerier, människor och djur.

Kom ansikte mot ansikte med ”the Big Five” i Afrikas vildmark; lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning. Detta är den ultimata safarin med utgångspunkt från kusten som på några timmar tar dig till den riktiga vildmarken.

DAG 1

Ni blir upphämtade från hotellet tidigt och kör via Mombasa vidare till Tsavo East National Park (cirka 10 mil). Vi kör in i parken vid Bachuma gate, och påbörjar direkt vår första gamedrive. Har vi tur får vi se lejon, giraffer, elefanter och antiloper som kommer och dricker från den konstgjorda dammen Aruba.

Vi anländer lodgen i lagom tid för lunch och tar det sedan lugnt en stund innan det är dags för nästa gamedrive, där vi hoppas få se många djur. När vi kommer tillbaka till lodgen smakar det gott med middag.

DAG 2

Vi går upp tidigt för att på gamedrive i gryningen. Nu hoppas vi få se en mångfald av djur i den svala morgontemperaturen. Tillbaka på lodgen väntar frukosten på oss. När vi är mätta checkar vi ut och beger oss mot Tsavo West National Park där vi bland annat kan njuta av Mzimakällan som förser Mombasa med färskvatten. Resten av turen spanar vi efter bland annat krokodiler, flodhästar och apor.

Vi checkar in på lodgen där vi äter lunch och vilar sedan en stund. På eftermiddagen ger vi oss iväg för att besöka ett noshörningsreservat och den del av parken känd för sitt underbart kulliga landskap. Väl tillbaka på lodgen äter vi middag innan det är dags för en skön natts sömn.

DAG 3

Nu har vi börjat vänja oss vid att gå upp tidigt för att få chans att se fler djur när det fortfarande är svalt ute. Återigen en tidig gamedrive före frukost. Efter frukost checkar vi ut och ger oss ut på en gamedrive samtidigt som vi transporterar oss mot Amboseli National Park. Här får vi utsikt över det mäktiga berget Kilimanjaro som är Afrikas högsta topp på 5.895 meter. Här har vi även möjlighet att se många olika sorters djur som elefant, noshörning och buffel.

Vi checkar in på vår nya lodge, äter lunch och vilar fram innan det är dags för eftermiddagens gamedrive. Här kan vi få chansen att njuta av den underbart vackra solnedgången bakom Kilimanjaro. Tillbaka på lodgen avslutar vi kvällen med middag.

DAG 4

Även denna morgon åker vi på en tidig gamedrive och hoppas se många djur på nära håll, innan vi äter en stor frukost. Efter frukost checkar vi ut och kör på en gamedrive innan vi kommer ut till Nairobi-Mombasa vägen.

Vi kör via byn Voi, där vi äter lunch.

 

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider

Pris: Mot offert
Avresa: Dagligen
Antal dagar: 4
Länder: Kenya

Tsavo

Amboseli

SKRÄDDARSYDD RESA MED ENGELSKTALANDE GUIDER

PRIS

Mot offert

AVRESA

Dagligen

LÄNDER

Kenya

Programmet är endast ett förslag, vi skräddarsyr efter era önskemål till lika konkurrenskraftiga priser.