söndag , 19 september 2021
Hem » AFRIKA » Bestig Kilimanjaro
  • Ändlösa slätter

  • Kom djuren nära under safarin

  • Möt ursprungsbefolkningen i en Masai by

  • Möt stora djur och ...

  • ... möt små djur

Bestig Kilimanjaro

Bestig Afrikas högsta berg som reser sig 5895 m över havet!
Detta är en resa som kräver sin man och kvinna. Dock är det en upplevelse man sent glömmer, med kvällströtta fötter och storslagen natur.

Med en engelsktalande guide beger vi oss ut på en vandring med vacker natur och en äventyrlig resa. Under vandringen övernattar vi i tältcamp där man får känslan av vildmarkslivet. Maten serveras av kocken som bistår er under hela turen och professionella bärare tar hand om all utrustning för att vi ska få den bästa upplevelsen.

Kilimanjaro är en utslocknad vulkan som reser sig rakt upp ur savannen. Berget har en varierande natur och växtlighet. Vid toppen finns det en smältande glaciär och längre ner hittar vi bland annat jättekorsört.

DAG 1
Vi avreser från Sverige och landar i Arusha, Tanzania innan äventyret börjar.


DAG 2
Efter en tidig frukost samlas vi och åker till Marangu gate. Vi tar oss vidare till Rongai och vandringen börjar vid den attraktiva träbyn Nale Moru (1950 m öh).  Vägen slingrar sig genom majsfält och potatisåkrar in i skogen. Vi vandrar genom skogen som hyser en mängd olika vilda djur inklusive den vackra Kilimanjaro colobusapan.  Aporna är svarta med en lång kappa av vitt hår och svans. Skogen börjar tunnas ut och det första lägret med vidsträckt utsikt över de kenyanska slätterna Tsavo och Amboseli visar sig.
3-4 timmars vandring, 2600 m öh.

DAG 3
Morgonvandringen är en stadig stigning upp mot den andra grottan (3450 m öh) med utsikt över Kibo. Efter lunch lämnar vi huvudleden och vandrar på mindre leder mot de taggiga topparna Mawenzi. Vår tältcamp ligger inbäddat i en dal med jättekorsört nära Kikelewagrottorna.
6-7 timmars vandring, 3600m öh

DAG 4
En kort men brant stigning på gräsbevuxna sluttningar gör att vi får en påtaglig känsla av vildmark. Vi lämnar vegetationen bakom oss strax innan vi kommer till nästa tältcamp, som ligger direkt under Mawenzis taggiga toppar. Eftermiddagen får ni spendera på egen hand genom att vila eller utforska området.
3-5 timmars vandring, 4330 m öh

DAG 5
Vi korsar alpinöknen mellan Mawenzi och Kibo för att nå nästa tältcamp som ligger på botten av Kibokratern. Resten av dagen går åt till vila inför morgondagens vandring till toppen.
4-5 timmars vandring, 4750m öh

DAG 6
Vi börjar redan kl. 1 på natten för att nå Gillman´s point (5685m öh) vid soluppgången. De 4 timmarna det tar mellan Kibo och Gillman´s är de mest krävande under hela vandringen. Vi fortsätter ytterligare 2 timmar till toppen av Afrika, Uhuru peak(5895 m öh). Här njuter vi av utsikten och tar vackra bilder innan vi fortsätter tillbaka neråt igen.
11-15 timmars vandring , 3720m öh

DAG 7
Efter frukost vandrar vi tillbaka till Marangu gate och parkens huvudkontor. Här får du ett certifikat på att du har lyckats genomföra klättringen till toppen. Efter ditt välförtjänta certifikat åker ni bil till hotellet i Arusha för att ta en varm dusch och fira.

DAG 8
Avresa mot Sverige eller valt hotell på Zanzibar.

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider

Avresa: Dagligen
Antal dagar: 8
Länder: Tanzania