lördag , 20 augusti 2022
Hem » AFRIKA » 11 dagar Mikumi-Ruaha-Selous
  • Ändlösa slätter

  • Kom djuren nära under safarin

  • Möt ursprungsbefolkningen i en Masai by

  • Möt stora djur och ...

  • ... möt små djur

11 dagar Mikumi-Ruaha-Selous

Elva dagar, tre parker och mängder av djur! En resa som inte lämnar någon oberörd, så många intryck att ta med sig hem igen i ryggsäcken. För inte tala om alla foto som knäpps överallt och hela tiden.

DAG 1  
Ankomst till Nyerere International Airport i Dar Es Saalam.


DAG 2
DAR ES SALAAM TILL MIKUMI
Efter tidig frukost, åker vi med lunchbox till Mikumi, cirka fem timmars körtid. Mikumi är den lättillgängligaste nationalparken från Dar es Salaam. Landskapet i Mikumi och Mkata slätten påminner om Serengeti i norr. I Mikumi har man möjlighet att se lejon, buffel, flodhäst, Kudusantilopen, zebra och mer än 400 arter av fåglar. Gamedrive på eftermiddagen.

DAG 3
MIKUMI TILL RUAHA
Efter frukost åker vi med lunchbox till Ruaha National Park via Iringa cirka sex timmars körtid.
I Iringa, kommer vi den afrikanska vardag nära och besöker Neema Crafts. Här får människor med funktionshinder en ny möjlighet genom att tillverka produkter, där förtjänsten går direkt till dessa personer. Neema Crafts ger de mest marginaliserade människorna en chans i det tanzaniska samhället. På vägen till Ruaha får vi även möta lokalbefolkningen i Tungamalenga Village.

DAG 4 – 5 
RUAHA
Efter frukost är det gamedrive hela dagen i Ruaha National Park.
Ruaha National Park har fått sitt namn efter floden som rinner genom parken, Ruahafloden. Floran är mycket riklig och man har funnit över 1.650 olika sorters växter. Ruaha National Park, på 20.200 kvadratkilometer, är Tanzanias största nationalpark och inhyser också den största mängden elefanter.  Ruahafloden är hem för krokodil och flodhäst. Waterbuck, leopard, buffel, reedbuck, vildhund, lejon och hyena kommer ned till dess strandbank för att släcka sin törst.  Har man tur ser man både gepard och leopard under dessa båda dagarna i Ruaha.

Dag 6  
RUAHA TILL MOROGORO
Efter frukost kör vi till Morogoro, en körtid på cirka sju timmar.

DAG 7  
MOROGORO – SELOUS
Efter sex timmars körning når vi Selous National Park. Vi gör gamedrive senare på eftermiddagen.
Selous Game Reserve är Afrikas största viltreservat med mer än fem procent av Tanzanias totala yta. Reservatet har inte så starkt skydd som en nationalpark. Reservatet är döpt efter en brittisk jägare, Frederick Courtney Selous, som tidigt insåg behovet av skydd för viltet. I Selous finns många sjöar, som utgör livlinan för viltet under torrperioden. I parken finns förutom gott om elefant bland annat Lichtensteins koantilop, buffel, sabelantilop och kuduantilop, samt ett mycket rikt fågelliv som arterna turakoer, struts och näshornsfåglar.

Bästa tiden att besöka Selous är juni–november. Under andra delar av året kan områden vara översvämmade eller på annat sätt vara svårframkomliga till följd av regn. Numera finns en väg som knyter samman Selous och Mikumi.


DAG 8 – 9 
SELOUS
Båda dagarna är det gamedrives för att skåda både däggdjur och fåglar. Det kan vara skönt att som omväxling få varm lunch så därför kan man dela upp gamedriven på förmiddag och eftermiddag och om man vill även göra en solnedgångssafari.

DAG 10
SELOUS
Eftersom Selous inte är någon nationalpark, är det tillåtligt att göra vandringssafari. Denna dag börjar med en vandring i soluppgången och håller på tills vi behöver frukost. Vi lär oss medicinalväxter, ser på fåglar och gör nya upptäckter i skogen. Efter frukost besöker vi en lokal by, Mloka Village.  Efter lunch gör vi båtsafari för att på nära hall se viltet längs Rufiji River.

DAG 11
Efter frukost återvänder vi till Dar Es Saalam, som endast tar cirka fem  timmar. Transfer till flygplatsen för hemresa eller flyg till Zanzibar.

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider

Pris: Mot offert
Avresa: Dagligen
Antal dagar: 11
Länder: Tanzania

Mikumi

Ruaha

Selous