söndag , 19 september 2021
Hem » AFRIKA » Safari i Kenya 5 dagar + Mombasa
  • Tusentals rosa flamingos samlas vid Lake Nakuro

  • Randigt mys på savannen

  • Vid ett av våra besök på en av skolorna i Masai Mara

  • Lejoninna lapar sol och betraktar oss på avstånd

Safari i Kenya 5 dagar + Mombasa

Maasai Mara nationalpark är ett område som ständigt förändras, grönskande slätter som gradvis blir gyllene och hjordar av besökande gnuer som blandas med de andra vilda djuren.  Det stora vattendraget som slingrar sig fram genom landskapet gör att det finns vatten och mat till de vilda djuren i Mara triangeln.

DAG 1- 2

Vi flyger från Sverige och på Nairobi flygplats möts vi av våra guider och kör direkt till Lake Nakuru. På vägen besöker vi Kasambara Primary school.

På eftermiddagen åker vi på vår första game drive vid Lake Nakuro. Naturområdet är känt för sina tusentals rosa flamingos runt sodasjön men här finns även mängder med pelikaner, hägrar och ibisfåglar. Här har vi  även möjlighet att se noshörningen lättast.

DAG 3

Efter en gryningstur och frukost kör vi till Masai Mara nationalpark, det stora sammanhängande vilda området som heter Serengeti i Tanzania.  På eftermiddagen åker vi ut igen på gamedrive för att se på alla vilda djuren. I området sker den berömda vandringen, migrationen, som sker varje år med hundratusentals gnuer och zebror. Dessa vandrar inom det enorma området för att söka efter vatten och gröna betesmarker. Störst mängd gnuer finns i Masai Mara från juli till och med oktober. Det är stor chans att se de fem stora djuren i Masai Mara även om leoparden är mycket svår att lyckas se. Masai Mara är en imponerande vidsträckt slätt med gröna kullar, akacieskogar, floder och de stora massorna av djur.

DAG 4

En heldag i Masai Mara med två gamedrive, vi gör även ett besök på Migwara Primary school.

DAG 5

Efter frukost återvänder vi till Nairobi för att flyga hemåt eller till Zanzibar eller Mombasa för sol och bad.

Tillägg 1

Sol och bad på vackra Zanzibar.

Valfritt antal dagar med frukost.

 

Tillägg 2

Sol och bad Mombasa

Valfritt  antal dagar med sol och bad på lodge med allt inkluderat.

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider
Pris/person:Mot offert
Avresa:Dagligen
Antal dagar:5 Kenya + valfritt Mombasa
Länder:Kenya