lördag , 31 juli 2021
Hem » AFRIKA » Zanzibar
  • Snorkla, bada och fiska på Zanzibar

  • Historiskt på Zanzibar

  • Härliga stränder

  • Den enda staden - Stown Town

  • Paradisön

Zanzibar

Efter en spännande safari kan det vara skönt att slappna av med lite sol och bad på kryddön Zanzibar, känd för sina långa vita stränder.

Vill du ha en mindre turistig ö ska du välja grannön Pemba.

Välj hotell och avresetider som passar er! Passa på att kombinera med safari på fastlandet i Tanzania.

Från Arusha flyger ni till Zanzibar och blir upphämtade på flygplatsen och åker till ert hotell. Det finns många hotell på Zanzibar med olika standard och prisklasser, ni väljer själva hur många dagar ni önskar på denna paradisö. Meddela oss hur många dagar och vilket hotell ni är intresserad av så tar vi fram prisförslag.

När det är dags för hemresa så påbörjar ni er internationella flygning direkt från Zanzibar.

Paradisön Zanzibar ligger cirka 35 km från Tanzanias fastland och är känt för sina långa vita stränder och turkosblåa hav. Vattnet runt ön bjuder på ett rikt djurliv med mängder av färgglada fiskar, perfekt för en dyk- eller snorklingstur.

Århundraden av handel mellan olika världsdelar har gjort att på Zanzibar har den indiska, arabiska och de afrikanska kulturerna smält samman i musik, mat och språk.

Ön är mest känd för sina stränder med sol och bad men här är mer att upptäcka. Delfinsafari, nationalpark med Zanzibars speciella apa, Red Colobus, eller varför inte ett besök i den enda staden, Stone Town, som finns upptagen på Unescos världsarvslista. Staden är en labyrint med små butiker, marknader och restauranger.

Zanzibar kallas även för Kryddön. På en kryddsafari får ni åka runt till odlingar och se hur kryddorna odlas men framför allt så får ni smaka och lukta på kryddorna ni har hemma men här är de 100% färska.

Oavsett var på Zanzibar ni väljer att bo njuter man av den vita stranden och turkosblå färgen på vattnet.

Nordvästra
I nordvästra delen av ön, i Nungwi, är stranden inte så bred. Skillnaden mellan ebb och flod är däremot inte stora vilket gör att det går att bada i havet vid alla tillfällen.

Östra
På östra sidan är stranden betydligt bredare, men samtidigt är skillnaderna mellan ebb och flod större. Detta gör att man badar i pool vid ebbtillfällena.

Västra
Stranden är bred och skillnaden mellan ebb och flod är inte så stor och man kan bada även under ebb.

Södra
På södra sidan är stranden likartade som västra sidan då man kan bada vid ebb förutom att stranden är smal här.

Boende

Red Monkey Lodge
Det är en mysig liten lodge med endast 12 rum, restaurang och bar, som ligger i Jambiani på den underbara sydöstra kust Zanzibar. Helrenoverat under hösten 2010 (och igen renoverat i maj 2013). Den mysiga lodgen är placerad mitt på sandstranden bredvid en liten tropisk skog som är hem för den röda colobusapan, som ger namn åt lodgen.
Rumsalternativ: Familjerum, dubbelrum, singelrum, trippelrum
Område: Sydöstra
www.redmonkeylodge.com

Flame Tree cottages
Det lilla familjeägda hotellet ligger vackert på den nordvästra sidan. Hotellet har en vacker privat tropisk trädgård, pool, restaurang och yogalektioner.
Rumsalternativ: Familjestuga med två sovrum, familjerum, honeymoon suite, trippelrum, dubbelrum och kings dubbelrum
Område: Nordvästra sidan
www.flametreecottages.com

L’Oasis ***
Stranden ligger nedanför det uråldriga korallrev som hotellet är byggt på.  Här behöver du inte trängas med en massa andra människor utan kan njuta av lugnet. Rummen är stora och alla rum har veranda med perfekt utsikt mot havet. Ta och ät nyfångad fisk och nyskördade grönsaker på hotellets restaurang.
Rumsalternativ: Rum med havsutsikt samt familjerum
Område: Södra sidan
www.loasiszanzibar.com

Langi Langi Beach Bungalows ***
Ett trestjärnigt hotell med många möjligheter att förbättra rumsstandard och rumsutsikt. Hotellet är litet och personligt med en familjär stämning och ligger i Nungwi.
Rumsalternativ: Standardrum med trädgårdsutsikt, dubbelrum med poolutsikt, svit med havsutsikt, marhabasvit med havsutsikt och royalsvit med havsutsikt
Område: Nordvästra sidan
www.langilangizanzibar.com

Z Hotell ****
Fint designat fyrstjärnigt hotell med tillhörande bred strand, som även detta ligger i Nungwi, nordvästra sidan. Man kan välja mellan havsutsikt och trädgårdsutsikt. Hotellet har två olika restauranger.
Rumsalternativ: Rum med trädgårdsutsikt eller havsutsikt, sviter
Område: Nordvästra sidan
www.thezhotel.com

Paradise Beach Resort ****
Paradise Beach Resort är en fyrstjärnig resort med paradisstrand och pooler. Man kan få bo i stora bungalowers.
Rumsalternativ: Svit, lyxrum eller premiumrum
Område: Östra sidan
www.purezanzibar.com/Zanzibar/Hotels/Paradise-Beach-Resort

Shooting Star Lodge ****
Det fyrstjärniga hotellet ligger inbäddat på en udde på nordvästra sidan med utsikt över Oceanen. Hotellet är vackert avskilt och passar de som vill ha lugn och ro. Hotellets pool ligger på en klippa endast 10 meter ovanför havet med fantastisk utsikt. Hotellets restaurang serverar främst traditionell mat från Zanzibar.
Rumsalternativ: Rum med trädgårdsutsikt eller havsutsikt
Område: Nordvästra sidan
www.shootingstarlodge.com

Breezes Beachclub och spa *****
Vackert, smakfullt inrett femstjärnigt hotell med avkopplande atmosfär och personlig service beläget vid den milslånga sandstranden. Hotellet är byggt i traditionell Zanzibarstil bestående av flera små byggnader utspridda i grönskande trädgård.
Rumsalternativ: Standardrum, deluxrum eller svit
Område: Östra sidan
www.breezes-zanzibar.com

Avresa och kostnad

Ni kan välja mellan hotell i olika prisklasser på Zanzibar och bestämmer själv hur länge ni vill vara där.

Kontakta oss för aktuell kostnadsbild och planering av er resa.

Stone Town

Pemba

På paradisön finner ni lugn och ro med vackra stränder och underbart dykvatten. Ön är inte lika turistbetonad som sin grannö Zanzibar utan här får ni känslan av det lokala blandat med aktiviteter och naturen.

Pemba tillhör Tanzania och ligger ca 50 km från fastlandet. På ”den gröna ön” finns det över 3 miljoner träd med kryddnejlika och är en av världens största producenter av kryddan. Pemba är en bördig ö och det finns gott om små jordbruk. De största städerna är Wete och Chake Chake.

Ett av världens bästa dykställen hittar ni här. På Pemba är det perfekt att dyka då korallreven ligger grunt och vattnet är kristallklart. Merparten av dykningen på Pemba sker på västra sidan av ön. Om ni tycker om att fiska ska ni inte missa en havsfisketur.

Kontakta oss för hotellförslag och prisuppgifter.